8 Ağustos 2011 Pazartesi

Ehliyet Almak Zorlaştı!


Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Sürücü kursları için yeni düzenlemeler getirdi. Artık sürücü kurslarından ehliyet almak daha da zor olacak.Artık sürücü kursu adayları kurslarında gece direksiyon eğitimini zorunlu olarak alacaklar.Ayrıca direksiyon sınavı randevulu sisteme geçecek ve direksiyon sınavlarında adayın yanına sürücü kursundan direksiyon hocası değil Milli Eğitim Bakanlığı’ nın görevlendirdiği yetkililer oturacak.
Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kursları sınavları hakkında değişiklikler yaptı.
Gece Direksiyon Eğitimi ZorunluluğuC,D,E Sertifika türünden ehliyet alacaklar 4 saat, diğer sertifika türlerinden ehliyet alacaklar da 2 saat gece eğitimi almaları zorunlu hale getirildi.
Ayrıca direksiyon sınavlarında yoğunluk olmaması için artık direksiyon sınavları randevulu sisteme geçecek.Bir ilçeden aynı gün içerisinde en fazla 1000 sürücü adayı direksiyon sınavı yapılabilecek.Bu sistem sayesinde günde binlerce adayın sınavının yapılması engellenecek. Adaya direksiyon sınavı ve saati önceden bildirilecek ve direksiyon sınavı 15 Dakika sürecek.
Eski sisteme göre adaylar direksiyon sınav alanına sabah erken saatlerde götürülür ve direksiyon sınavında sıra adaya gelene kadar aday orada beklerdi.
Bunun haricinde önceden direksiyon sınavında görevli komisyon üyeleri önceden araçta arka koltukta otururlardı ( 2 Kişi ) ve aday aracı kullanırken de yanında sürücü kursundan direksiyon hocası otururdu. Artık direksiyon sınavlarında görevli komisyon üyeleri adayın yanına oturacak. Sürücü kursundaki hoca ve diğer komisyon üyesi de arkada oturacaklar.
Direksiyon sınavı sırasında başarısız olan adaya sınav dakikası dikkate alınmadan sınavına son verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder