8 Ağustos 2011 Pazartesi

Sertifikayı Emniyetten Ehliyete Çevirme


Direksiyon sınavından başarılı olduktan sonra kayıtlı olduğunuz sürücü kursunuz sizin için sertifikanızı hazırlar ve tüm evraklarınızı düzenler. Bu düzenleme yaklaşık olarak 1 hafta sürecektir. Bu 1 hafta sonrasında siz sürücü kursunuza gidip sertifikanızı alabilirsiniz.
Sertifikanızı aldıktan sonra sürücü kursunuzun bulunduğu ilçedeki Vergi Dairesine gidip sertifikanızı gösterip verginizi yatırıyorsunuz. ( Bu vergi B sınıfı ehliyet için 320 TL – E sınıfı ehliyet için 420 TL – A2 sınıfı ehliyet için 150 Tl )
Bu parayı yatırdıktan sonra yine aynı ilçedeki şoförler cemiyetine gidip sertifikanızı ve bu harç makbuzunu gösterip ehliyet dosyası alıyorsunuz.
Aldığınız ehliyet dosyasını sürücü kursunuza götürüyorsunuz ve sürücü kursunuzda bu dosya tekrar düzenleniyor. Hepsi tamamlandıktan sonra yine sürücü kursunuzun bulunduğu ilçedeki emniyete gidiyorsunuz ( Başka hiç bir emniyetten alamazsınız! ) ve parmak izi veriyorsunuz. En son tüm bu evraklarınızı teslim ediyorsunuz ve emniyet size bir tarih veriyor.
Emniyette sizden kart ücreti olarak 62 TL alıyor.
Tabi bu verdiğim fiyatlar her yıl zamlanmaktadır. Bu fiyatlar 2011 yılı için geçerlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder