8 Ağustos 2011 Pazartesi

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ehliyet yazılı sınavında başarılı olanlar, 30-31 Temmuz da yapılacak olan direksiyon sınavına katılacaklardır. Araç kullanmayı bilen veya bilmeyen herkesin muhtemel yapabileceği hatalar mevcuttur. Bu yüzden aşağıda belirteceğim konulara dikkat etmek faydanıza olacaktır. Sırasıyla yapılması gerekenleri maddeler halinde sıralayalım.
  • Koltuk ve ayna ayarlarını yapılmalı sonrasında emniyet kemeri takılmalıdır.
  • Vites kolu boşa alınmalı ayrıca ne olur ne olmaz debriyaja basılmalıdır. Kontak anahtarını çevirerek araç çalıştırılmalı. (Araç çalışıyorsa bu adımı atlayacağınızı unutmayın. Çoğu aday çalışan arabayı tekrar çalıştırmaya çalışarak puan kaybedebiliyor. Unutmayın ki sizden önce direksiyon sınavını veren arkadaşınız aracı büyük ihtimalle stop ettirmeyip; size çalışır durumda bırakacaktır. O zaman bu adımı atlayacaksınız. icon smile Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler )
  • Debriyaj pedalına basılarak vites 1′e alınmalı. Sola sinyal verilmeli,
  • El freni indirilmeli,
  • Aracın debriyajı yavaş yavaş gevşetilerek hafif gaz verilmeli ve  kalkış yavaş bir şekilde sağlanmalıdır. (Bu konu en çok sıkıntı yaratan konudur. Aracı kaldırırken stop ettirmek veya kontrolsüz hızlı şekilde kalkmak. bu sorunu kursunuzun hocaları tarafından hallettiğinizi farz ederek uzatmıyorum ve sonraki adımlara geçiyorum.. Sizlerden bu konuda çok talep gelmesi durumunda bir yazı yayınlayabilirim… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder