8 Ağustos 2011 Pazartesi

İlkokul Mezunları Artık Ehliyet Alamıyorlar!


5 Yıl önce çıkmış olan ilkokullara son şans yasası artık bitti. En son 4 Temmuz 2011 tarihinde kayıt yaptırabilen ilkokul mezunları 20 Ağustos 2011 yazılı sınavına girecekler. 4 Temmuza kadar kayıt olan bu ilkokul mezunlarının 5 kez yazılı sınavına 5 kez de direksiyon sınavına girme hakları var. Eğer 5 kez yazılı sınav haklarında başarılı olmazsa veya bu sınavlara girmezse dosyası yanar ve bi daha ehliyet alamaz. Aynı şekilde direkiyon sınavı içinde geçerli. Yazılı sınavları 2 ay da bir olarak yılda 6 kez yapılır. Direksiyon sınavları da şuanda yılda ortalama 12 kez yapılıyor.
Önceden ehliyet sahibi olan ilkokul mezunları da artık ehliyetlerini büyütemeyecekler!
Mesela daha önceden B ehliyet sınıfı ( Otomobil ehliyeti ) olan ilkokul mezunu biri E sınıfı ( Otobüs ) ehliyetine ehliyetini yükseltemeyecek.

Bundan sonra da kesinlikle ve kesinlikle ilkokul 5.Sınfı mezunları ehliyet alamayacaklar.

Ancak ilköğretim yani sekizinci sınıfı bitirenler ehliyet almaya devam ediyorlar!

Eğer ilkokul beşinci sınıf mezunları ehliyet almak isterlerse ilkokulu yani sekizinci sınıfı açıktan bitirmeleri gerekmektedir. Başka hiçbir şekilde ehliyet alamazlar.
İyi mi oldu kötü mü oldu bilinmez ama ehliyet almak git gide zorlaşıyor bizden söylemesi icon smile İlkokul Mezunları Artık Ehliyet Alamıyorlar! Fiyatları da buna bağlı olarak artıyor ve sürekli de artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder